21.8.2003

Mascus ja Farmit solmivat yhteistyösopimuksen

Maatilatalouden sähköinen palvelukanava www.farmit.net ja Mascus ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Farmitin käyttäjät löytävät koko Mascuksen laajan vaihtokonevalikoiman Farmit-portaalin Vaihtokoneet –osiosta. Mascuksen käyttäjät pääsevät puolestaan Farmitin monipuoliseen palveluun suoraan Mascuksen Maatalous-tuotekategoriasta.

Farmit on maatilatalouden sähköinen palvelukanava

Maa- ja metsätalouden www.farmit.net -palvelukanava on vakiinnuttanut asemansa alan monipuolisimpana Internet-portaalina, jota käyttää kuukausittain n. 100.000 kävijää. Farmit on myös uranuurtaja maatilatalouden asiantuntijapalvelujen verkottamisessa; palvelukanavan sisällöntuotantoon osallistuu lähes 100 maatilatalouden ammattilaista, yhteensä 18 merkittävän Farmit-yhteistyökumppanina toimivan yrityksen parista.

Palvelujen kehittämiseen osallistuvat tällä hetkellä Lähivakuutus, Osuuspankki, Metsäliitto, Kemira GrowHow, Suonentieto, Suomen Rehu, Viljavuuspalvelu, Boreal Kasvinjalostus, A-Tuottajat, Berner, Nordkalk, Hiven Oy, Uittokalusto, Movere, Avena Nordic Grain, Metsälehti, Altian viljateollisuus sekä Lännen Rehu. Lisäksi Farmitista on yhteys Mascuksen laajaan vaihtokonepalveluun.

Yhteiset arvot yhdistävät

Farmitin puitteissa tapahtuvaa sähköisten hyötypalvelujen kehittämistä ohjaavat yhteisesti määritellyt arvot, joihin koko palveluntuottajaverkosto on sitoutunut. Kyseiset arvot on kiteytetty seuraavasti:

Kumppanuus: Tuotetut palvelut tuovat käyttäjilleen aitoa lisäarvoa niin, että käyttäjän lähtökohdat ohjaavat kehitystyötä.

Edelläkävijyys: Kehitettävät palvelut ovat ajankohtaisia, käyttäjien tarpeiden sekä teknologiakehityksen mukana kehittyviä.

Menestyvä maaseutu: Palvelujen kehittämisen päämääränä on myös maa- ja metsätalouden kilpailukyvyn ja yrittäjyyden edistäminen.

Nopean kasvun kanava

Vuonna 1999 perustetun Farmitin juuret ovat tietopankki-ideassa. Viljelijöille ja maatilametsänomistajille suunnattu asiantuntijatieto on ollut hajallaan eri yritysten ja neuvontaorganisaatioiden takana, mikä on vaikeuttanut tiedon hankintaa ja yhdistämistä. Tästä syystä joukko maatilataloudessa toimivia eturivin yrityksiä teki päätökseen yhdistää omat asiantuntijapalvelunsa samaan palvelukanavaan, jossa tiedot voidaan selkeästi jäsentää maatilatalouden tuotantoprosessin mukaisesti.

Palvelukanava sisältää tällä hetkellä yli 3000 sivua maatilatalouden täsmätietoa, lukuisen määrän tuotannon suunnittelua, seurantaa ja hallintaa helpottavia työkaluja ja laskureita, monipuolisen sääpalvelun suoran kontaktin kattavaan asiantuntijaverkostoon sekä päivittäin vaihtuvat tiedote- ja uutisointipalvelut.

Farmitin sisältörakenne on jaoteltu maatilatalouden tuotantosuuntien mukaisesti pelto-, kotieläin- ja metsäkanavaan. Maatilatalouden taloudenhoitoon liittyvät hyötypalvelut on puolestaan keskitetty talouskanavan yhteyteen, minkä lisäksi Farmit tarjoaa Foorumi-kanavassa klubilaisilleen mahdollisuuden keskinäiseen kommunikointiin sekä omien tuotteiden ja osaamisen esille tuomiseen, unohtamatta Farmit Torin tarjoamaa markkinapaikkaa.

Farmitiin rekisteröityneiden klubikäyttäjien määrä on yli 23.000.

21.8.2003

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003