12.11.2003

Alma Media ostaa Mascus-markkinapaikan

Lehdistötiedote 13.11.2003

Alma Media Oyj ostaa Internetissä toimivan käytettyjen koneiden markkinapaikan Mascuksen. Yrityskauppa vahvistaa kummankin osapuolen markkina-asemaa ja luo uusia kasvumahdollisuuksia. Asiakkaat hyötyvät tehokkaasta monikanavamarkkinoinnista.

Alma Median tytäryhtiö Alma Media Interactive Oy ostaa Mascus Oy Ab:n koko osakekannan. Myyjinä ovat KONE-konserni ja Mascuksen toimiva johto. Alma Media Interactiven ja Mascuksen asiakaskunta ja tuotteet täydentävät toisiaan.

Mascus on Pohjois-Euroopan johtava käytettyjen koneiden ja kuljetuskaluston markkinapaikka. Yhtiö kehittää ja tuottaa Internet-pohjaisia palveluita ja työvälineitä vaihtokonekaupan tehostamiseksi. Mascuksella on noin 350 konevalmistajaa ja jälleenmyyjää asiakkaanaan. Mascus-markkinapaikalla on myynnissä runsaat 10 000 vaihtokonetta yhteisarvoltaan noin 250 miljoonaa euroa. Valikoimaan tutustuu parhaimmillaan 180 000 kävijää kuukaudessa. Yhtiön päämarkkinat ovat Suomi, Ruotsi ja Englanti. Lisäksi yhtiöllä on asiakkaita muualla Skandinaviassa, Saksassa, Irlannissa, Baltiassa, Venäjällä ja Puolassa. Mascus-markkinapaikka toimii kuudella kielellä. Muita palveluita on saatavilla 12 eri kielellä.

Alma Media Interactive on kehittänyt vuodesta 1996 alkaen luokiteltujen ilmoitusten monimediapalveluja. Asuntopörssi-lehti jaetaan Suomessa yli miljoonaan talouteen. Internet-palveluista Etuovi.com (asunnot), Dime.fi (toimitilat), Autotalli.com (vaihtoautot) ja Jobline.fi (työpaikat) ovat kukin markkinajohtajia tuoteryhmissään. Palvelut tavoittavat kuukausittain yli 400 000 eri kävijää. Yhtiön luokiteltujen palveluiden ennakoitu liikevaihto tälle vuodelle on kahdeksan miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 40 henkeä.

”Kaupan myötä Mascus saa käyttöönsä suuren mediatalon osaamisen ja resurssit. Pystymme yhdessä kehittämään ja tarjoamaan asiakkaillemme kattavia mediaratkaisuja, jossa yhdellä syötöllä luokitellun ilmoituksen tiedot näkyvät useissa eri medioissa. Konemyyjät ovat kiinnostuneita painotuotteen ja Internet-markkinoinnin yhdistämisestä. Tulevaisuudessa pakettiin voidaan yhdistää myös Digi-TV”, kuvailee yrityskaupan etuja Mascuksen toimitusjohtaja Kaisa Vikkula . ”Myös tuotekehityksessä ja IT-palveluissa on saavutettavissa synergiaetuja. Mascus voi esimerkiksi hyödyntää Interactiven transaktiopohjaisia hinnoittelumalleja.”

”Alma Median tavoitteena on olla johtava mediatalo luokiteltujen ilmoitusten Internet-markkinoinnissa. Mascus on oman alansa johtava markkinapaikka”, perustelee Alma Median Mediapalvelut-divisioonan johtaja Raimo Mäkilä Mascuksen ostoa. ”Samalla haemme kasvua ja kansainvälistymistä. Pääsemme Mascuksen avulla nopeasti laajentumaan uudelle toimialalle ja kansainvälisille markkinoille. Mascuksen liikevaihdosta yli 70 prosenttia tulee ulkomailta ja uskomme liiketoiminnan kasvun jatkuvan voimakkaana. Etenkin Itämeren alue tarjoaa mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia.”

Mascuksen arvioitu liikevaihto tälle vuodelle on 1,1 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on 12 henkilöä. Partek perusti Mascuksen kolme vuotta sitten tehostamaan käytettyjen koneiden kauppaa ja vapauttamaan varastoon sitoutuneita pääomia.

Alma Media on Helsingin pörssissä noteerattu mediayritys. Konsernin pääliiketoiminta-alueet ovat sanomalehtien kustantaminen, taloudellisen informaation kustantaminen ja jakelu, televisio- ja radioliiketoiminta sekä mediapalvelut. Konsernin tunnetuimpia tuotteita ovat Suomen suosituin TV-kanava MTV3, kuunnelluin kaupallinen radio Radio Nova, johtava talousmedia Kauppalehti, Pirkanmaan ykköslehti Aamulehti ja suosiotaan kasvattava Iltalehti. Konsernin liikevaihto vuonna 2002 oli 486 miljoonaa euroa, ja konsernin palveluksessa työskentelee 4 000 henkilöä, joista 1 500 osa-aikaisina työntekijöinä.


Mascus Oy Ab

Kutsumme median edustajat tiedotustilaisuuteen, joka pidetään torstaina 13.11.2003 klo 11.00 Mascuksen tiloissa Kalevankatu 30, 7. krs. Tervetuloa!


Lisätietoja:
Raimo Mäkilä, Alma Media Oyj, Mediapalvelut, p. 09-507 8512,
Kaisa Vikkula, Mascus Oy Ab:n toimitusjohtaja, p. 040-548 3554,

* * *
Mascus (www.mascus.com) on sähköinen markkinapaikka vaihtokoneille ja käytetylle kuljetuskalustolle. Mascus nopeuttaa ja tehostaa vaihtokonekauppaa kokoamalla yhteen paikkaan tiedot tarjonnasta. Palvelu avattiin Internetissä tammikuun 2001 lopussa. Palvelut ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja venäjäksi. Kauppapaikalta löytyvät käytetyt maarakennus, maatalous-, ympäristö- ja metsäkoneet, kuljetuskalusto ja materiaalinkäsittelylaitteet. Tuotemerkeistä edustettuina ovat mm. Claas, John Deere, Massey Ferguson, New Holland, Valtra, Case, Ahlmann, Bell, Caterpillar, JCB, Kobelco, Komatsu, Liebherr, Manitou, Take Job, Volvo, MAN, Mercedes Benz, Renault, Scania, Hiab, Loglift, Jonsered, Ponsse, Logset, Rottne, Valmet, Kalmar, Linde ja Rocla. Mascuksella on toimipisteet Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa.

www.mascus.com

12.11.2003

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003