15.6.2011

Mascus juhlii 10. vuosipäiväänsä

Mascus, maailman johtava käytettyjen koneiden ja laitteiden sähköinen markkinapaikka, täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Mascus perustettiin Suomessa vuonna 2001, mutta tällä hetkellä toimintaa on jo 39 maassa, 38 kielellä ja 46 domain-osoitteessa. Mascuksessa vierailee yli kaksi miljoonaa eri käyttäjää kuukausittain – määrän tasaisesti kasvaessa – ja sähköisiä ilmoituksia on yli 170 000. Mascus on siis maailmanlaajuinen ilmiö, joka on kasvanut vakaasti taantumankin aikana ja laajentaa yhä edelleen kansainvälistä ulottuvuuttaan.

”Mascuksen konsepti on osoittautunut olevan äärimmäisen vahva. On selvää, että jälleenmyyjillä ja käyttäjillä on todellinen tarve aidosti maailmanlaajuisesta markkinapaikasta”, kertoo Mascuksen toimitusjohtaja Fredrik Larsson. ”Uskon, että menestyksemme viime vuosikymmenen aikana perustuu kolmeen avainseikkaan. Ne ovat sitoutumisemme kansainvälistymiseen, jatkuva panostuksemme käytettävyyden parantamiseen, sekä tuotevalikoimamme kehitys, jotta voimme tarjota kohdennettuja palveluja asiakkaillemme.”

Kasvua paikallismarkkinoilla ja uusia kansainvälisiä kauppamahdollisuuksia

Mascus avasi ensimmäiset ulkomaantoimistonsa Isossa-Britanniassa, Puolassa ja Ruotsissa vuonna 2004. Samana vuonna solmittiin myös ensimmäinen lisenssisopimus Norjassa. Nykyisin Mascus on läsnä 39 maassa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa, Etelä-Afrikassa ja maissa ympäri Eurooppaa. Avainlisenssisopimukset ovat jo olemassa Turkissa sekä Kiinassa ja tulevaa laajentumista suunnitellaan tapahtuvaksi vuoden 2011 aikana Brasiliaan, Venäjälle, Intiaan, Meksikoon ja Lähi-itään.

”Lisenssisopimusten solmiminen strategisten kumppaneiden kanssa on ollut kehityksemme avainasia”, kertoo kansainvälistymisjohtaja Tomasz Odrobinski. ”Multi-paikallinen konseptimme tarkoittaa sitä, että jälleenmyyjät voivat hyötyä paikallismarkkinoiden asiantuntemuksesta ja suuremmasta paikallismarkkinoiden näkyvyydestä yhdistettynä valtavaan kansainväliseen markkinapaikkaan, ilman esteenä olevia kielimuureja.”

Tekniikan parantamista, palveluiden kehittämistä

Mascuksen menestyksen toinen puoli on jatkuva tekniikan ja palveluiden kehittäminen. Julkistamisensa jälkeen Mascus on vaihtanut alustaansa kahdesti. Viimeksi merkittävä uudelleenjulkaisu oli lokakuussa 2010, jonka yhteydessä lisättiin innovatiivinen hakutoiminto.

Mascus on uudistunut myös laajan tuotevalikoiman ansiosta. Tähän sisältyy esimerkiksi Mascus Locator, raskaan teollisuuden kaupan hakemisto, joka kattaa kaiken huoltopalveluista ja varaosista aina rahoitus- ja lakipalveluihin. Locator-hakemisto julkaistiin vuonna 2008 ja tällä hetkellä siinä on yli 25 000 listausta. Mascus tarjoaa lisäksi web-palveluita, joita ovat esimerkiksi jälleenmyyjän nettisivujen integrointi Mascukseen, tekninen tuki, nettisivut ja työkalut varaston sähköiseen hallintaan.

”Viimeisten kuuden kuukauden aikana olemme sijoittuneet viiden parhaan joukkoon kaikissa tuoteryhmissä verrattuna muihin sähköisiin markkinapaikkoihin.” kertoo myyntijohtaja Rickard Petersson. ”Kaksinkertaistimme vierailijoidemme määrän reilussa vuodessa taloustilanteesta huolimatta ja jatkamme edelleen uusien palveluiden ja paremman käyttäjäkokemuksen kehittämistä asiakkaita silmälläpitäen.”


Yhteystiedot:
Fredrik Larsson, Toimitusjohtaja / Managing Director, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, Myyntijohtaja / Sales Director, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, Kansainvälistymisjohtaja / Internationalization Director, + 358 40 750 4922,

Mascuksesta:

Mascus on sähköinen markkinapaikka käytetyille maatalous-, metsä-, materiaalinkäsittely-, ympäristö- ja maarakennuslaitteille ja -koneille sekä kuljetuskalustolle. Tuotevalikoima sisältää myytävät traktorit, perävaunut, käytetyt kuorma-autot, kaivuulaitteet, umpikorit, trukit, minikaivukoneet, maansiirtoautot ja kaivukoneet. Mascus tekee käytettyjen koneiden ja laitteiden kaupankäynnistä nopeampaa ja paljon tehokkaampaa keräämällä yhteen paikkaan tiedot tarjonnasta ja kysynnästä. Kaikki jälleenmyyjät, valmistajat ja loppukäyttäjät ovat tervetulleita tarjoamaan käytettyjä koneitaan ja laitteitaan myyntiin markkinapaikan kautta.

Mascus on Alma Media konserniin kuuluva kaupan alan yritys.

Toimittajille:
Lehdistömateriaalia ja kuvia:

Englanniksi: www.mascus.com/press

Yleiset lehdistökyselyt:

15.6.2011

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003